Jedlom k lepšiemu životu

Novinka

"Moja zvedavosť týkajúca sa jedla a výživy sa prvýkrát objavila v roku 2011," pri zdravotných problémoch. "Moja práca epidemiológa spočívala v sledovaní zdravotného stavu populácie, no až obavy o vlastné zdravie ma podnietili k tomu, aby som o ňom začal uvažovať z individuálnej perspektívy."

"Táto kniha je príručkou o jedle a výžive. Poviem Vám, čo by ste mali vedieť o jedle... a ukážem Vám, ako sa zorientovať v množstve informácií... aby ste mohli robiť dobré rozhodnutia o tom, čo zjete..."

"Stratili sme vrodený vzťah k hľadaniu potravy, pestovaniu a príprave jedál pre zdravie a duševnú pohodu. Mali by sme sa preto viac zamerať na jedlo, ako spôsob prevencie. Celé stáročia vieme, že jedlo a zdravie sú vzájomne prepojené..."

"Tejto knihe som dal názov Jedlom k lepšiemu životu, lebo sa naň chcem pozerať inak ako len na nástroj na chudnutie či priberanie a začať ho vnímať v oveľa širšej perspektíve, v rámci individuálneho zdravia, zdravia našej spoločnosti a v neposlednom rade aj planéty..."

"Všetci si čoraz viac uvedomujeme vplyv nášho výberu potravín na klimatické zmeny, znečistenie a stratu biodiverzity..."

"Verím, že Vám pomôžem nazrieť za hranice potravinových štítkov, mediálnych tvrdení o zázračných produktoch a zavádzajúcich kategorizácií..."

Jedlo je našim najlepším spojencom pri udržiavaní dobrého zdravia, ale otázka, čo naozaj jesť, je mimoriadne komplikovaná. Tim Spector nás povzbudzuje k tomu, aby sme sa rozhodli pre individuálny prístup a zvážili, čo je dobré pre nás.

V tejto knihe autor čerpá z vedeckých poznatkov a spolu s osobnými skúsenosťami prináša komplexného sprievodcu o tom, čo by sme o jedle mali vedieť. V knihe sa pritom venuje všetkým aspektom, od rôznych mýtov, cez praktické rady, až po informácie o záťaži pre životné prostredie. Voľbou potravín máte dosah nielen na svoje zdravie, ale aj životné prostredie!

Kniha sa skladá z troch kapitol. Prvá hovorí všetko podstatné o výbere, skladovaní a spracovaní potravín, vrátane ich vplyvu na imunitný systém. V druhej kapitole sa podrobne venuje jednotlivým potravinám. A tretia kapitola prináša množstvo tabuliek, schém a usmernení.

Tim Spector je profesorom genetickej epidemiológie na King´s College. Je odborníkom na oblasť personalizovanej medicíny a črevného mikrobiómu. Za svoju prácu získal množstvo ocenení.

Rok vydania: 2024, počet strán: 624, N Press

18,99 €
nezahŕňa cenu dopravy

Ak si chcete o knihe prečítať viac, kliknite sem: https://dennikn.sk/blog/3943548/jedlom-k-lepsiemu-zivotu/